НАЙ-НОВИ:

Българска народна песен – тотален хит в японските клубове (Видео)

Красотата на жените от България

Българска народна песен стана тотален хит в японските дискотеки и клубове. Родното парче “Брала мома къпини” в изпълнение на японската “банда” “Пирамидос бенд” вдига адреналина на иначе сериозните и делови самураи и ги кара да щракат с пръсти и да тропат подобия на български хора по дансингите.

На българското парче в Japan версия се натъкнал българинът Ивайло Петков, който от десетина години живее в Япония, пише “Монитор”.

Мъжът бил на дискотека с колеги японци и изпаднал в истински шок, когато изведнъж от тонколоните гръмнали ритмите на една от най-известните български народни песни. Самите японци и хабер си нямали какво е по произход парчето и когато Ивайло попитал диджея, той му отговорил, че сигурно е на испански, тъй като изпълнителите пеели предимно испанска музика. Когато нашенецът му обяснил, че песента е българска, дисководещият поклатил глава: “България, тя в Америка ли е?” Ивайло обяснил на диджея, че България е в Европа, а на следващата вечер отново дошъл в дискотеката с подарък, картичка с изглед от Царевец и сувенир значка с българския трикольор. За благодарност диджеят през цялата вечер на всеки кръгъл час пускал българската песен за своя нов “френд”.

Групата, превърнала “Брала мома къпини” в хит в Страната на изгряващото слънце, се казва “Пира­мидос бенд” и по собственото им определение свири турбо фолк. Клипът на родния хит обаче е заснет в Македония през есента на 2014 г., когато групата била там на турне. Вокалът Родехихи Цучислава завидно добре се справя с трудния български език. А акцентът придава на песента особена екзотика. В клипа се вижда, че Родехихи и колегите му Йоичи Огидо – кларинет, Тору Хаяши – бас китара и Такаяки Курашима – ударни, искрено се забавляват по време на изпълнението.

Източник: BGpravda За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
400 българи бедстваха на турската граница, кошмарът приключи По информация…