НАЙ-НОВИ:

България със злато и сребро от международен турнир по фигурно пързаляне

 

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди призьорите в международния турнир по фигурно пързаляне “Купа София”.

В оспорвана надпревара при жените българката Александра Фейгин зае второто място в крайното класиране. Тя беше изпреварена единствено от състезаващата се за Австрия Олга Микутина. Трета се нареди шведката Анита Йослунд.

Пред министър Кралев Александра Фейгин сподели, че е доволна от постигнатия резултат и гледа с оптимизъм към Световното първенство в Швеция. При мъжете първото място бе за българския представител Лари Луполоувър. В тазгодишното издание на “София Трофи” участват общо 280 фигуристи от 18 страни.

Домакин на турнира е столичният Зимен дворец на спорта, а организатор е кънки клуб “Денкова-Стависки”. Състезанието е част от календара на Международния кънки съюз (ISU) и кръг от веригата състезания за Купа “Европа”. За нашите национали “София Трофи” е генерална репетиция за предстоящото Световно първенство.

В Стокхолм (Швеция) България ще бъде представена от Александра Фейгин, Лари Луполоувър и танцовата ни двойка Мина Здравкова/Кристофър Дейвис. Спортният министър Красен Кралев пожела успех на родните фигуристи във важното състезание. Планетарният шампионат започва на 22 март. Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Виж още:
По искане на Окръжна прокуратура – Стара Загора съдът задържа…