България обърна Кипър за трета победа в лигата на нациите

България победи Кипър с 2-1, след като „лъвовете“ осъществиха обрат и така имат пълен актив от точки след третия си мач в Лигата на нациите. Кипър поведе в след 40 минути игра чрез Кастанос, но момчетата на Петър Хубчев се върнаха в мача и дори го спечелиха след голове на Десподов и Неделев.

Първото положение в мача беше за България. Неделев центрира в наказателното поле на Кипър. Топката бе избита от защитник на островитяните към точката на дузпата, от където Краев отправи шут, но защитник на гостите застана на пътя на топката.

Първото сериозно положение пред вратата ни дойде в 19-ата минута, когато Пиерос стреля директно от пряк свободен удар. Пламен Илиев боксира кълбото в корнер и така предотврати усложняване на ситуацията.

3 минути по-късно Десподов напредна по левия фланг на атаката, влезе в наказателното поле на Кипър и стреля в тялото на защитник, крилото повтори опита си за шут секунди след това, но този път прати топката високо над напречната греда.

[ad id=“225664″]

След половин час игра Неделев беше близо до гол от корнер, но топката премина успоредно на голлинията. Последваха още два ъглови удара за Бълггария  в  рамките на следващата минута, но не се стигна до опасности за кипърския вратар. Кпаитанът Попов стреля с глава в следващата българска офанзива, но топката стана балонна и беше лесна за улавяне от противниковия страж.

Гостите поведоха в резултата в 41-та минута. Авраам напредна от дясно на защитния ни вал и насочи топката към точката на дузпата, където се намираше Кастанос и прати топката в мрежата на Илиев.

 

България създаде първата опасност след почивката, но центрирането на Ивелин Попов не стигна до атакуващият от втора позиция Неделев. Кипърците изнесоха бърз топката в ответната атака и Пиреос остана очи в очи с Илиев, но за щастие „десетката“ на гостите избърза със завършващия удар и прати топката на пистата зад вратата.

България изравни резултата в 59-ата след блестяща триходова акция. Неделев смени фланга на атаката с дълъг пас по диагонал. Страхил Попов буквално  сложи топката на главата на Десподов, който реализира с глава.

В следващата атака на футболистите на Петър Хубчев стана карамбол, в който футболист на Кипър игра с ръка в наказателното поле, но сръбският арбитър  Сърджан Йованович не посочи бялата точка.

[ad id=“263680″]

Импулсът в играта на нашите се вдигна и  те прилагаха дълбока преса в половината на гостите. Кръгът пред вратата на Кипър се стесняваше и в 68-ата минута България осъществи пълен обрат. Ивелин Попов задържа топката около десния ъгъл на наказателното поле на гостите подаде към Страхил Попов, който повтори упражнението от малко по-рано и сервира топката на крака на Неделев, който от воле за малко не скъса мрежата на Костас Панаги за 2:1.

 

Следващия мач на националите ни е срещу Норвегия в Осло идната седммица.


image0 (9K)