НАЙ-НОВИ:

България играе с Хаити през ноември

България намери съперник за приятелска среща, която да играе през ноември. По настояване на ФИФА родната федерация осигури контрола с Хаити за 13-ти или 14-ти ноември. По всяка вероятност мачът ще се проведе в София, а гостите ще получат и 150 хиляди евро. Имаше сериозна опасност световната футболна асоциация да наложи глоба на България от 250 хиляди франка, ако до края на месеца не бе намерен противник за проверка на въпросната дата.

С въвеждането на новия формат на квалификациите от ФИФА се ангажираха с подсигуряване на контроли за свободните отбори, които нямат съперник за насрочените от централната дати за мачове.

Понастоящем Хаити е на 86-то място в световната ранглиста. Тимът на Красимир Балъков пък е 62-ри. За островната държава със статут на титуляр е Джони Пласид, вратарят на Царско село.

Срещу скромния съперник Ивелин Попов и компания ще имат възможността да прекъснат негативната си серия от 11 поредни мача без успех. Задачата обаче няма да е лесна, защото съперникът на „лъвовете“ респектира с пет победи в последните си десет мача. Въпросните успехи са срещу тимове като Канада 3:2, Коста Рика 2:1, Никарагуа с 2:0, Бермуда с 2:1. Последната проверка бе загубена във вторник от Боливия с 1:3. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Три дни след спаринга, „лъвовете“ се изправят срещу Чехия в последен мач от квалификациите за Евро 2020.
Източник – Труд

Виж още:
Откъде идва това правило, което родителите днес строго спазват -…