НАЙ-НОВИ:

Важна новина за българите във Великобритания

Правителството на Великобритания ще започне процес по регистрация на гражданите на другите страни от Европейски съюз в Обединеното кралство, сред които са и българите.

Целта била да са установи – колко от тези чужденци искат да останат във Великобритания като постоянно пребиваващи, когато страната напусне Европейския съюз (“Брекзит”). Това твърди британският вестник “Гардиън”.

[ad id=”225664″]

Правният статут и правата на гражданите на страните от Европейския съюз на Острова са едни от най-спортните въпроси в преговорите между Брюксел и Лондон за “Брекзит”. Те започнаха в белгийската столица в понеделник.

Около 3 милиона граждани на други страни от Европейски съюз живеят в Обединеното кралство. “Гардиън” пише, че те ще бъдат поканени да се регистрират, за да им бъде позволено да живеят и работят в страната след 2019 година. От британското вътрешно министерство не са коментирали по тази тема.

През миналата седмица – друго британско издание, “Файненшъл таймс” писа, че Лондон ще предложи на гражданите на страните от Европейския съюз същите права и след “Брекзит”. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Възродената класика Nоkіа 3310 вече е на българския пазар. За…