НАЙ-НОВИ:

Бурна дискусия по телевизията за сигурността на границата ни между Елена Йончева и вътрешният министър

“Камерите по границата не работят”, заяви в предаването “Здравей, България” по Нова телевизия Елена Йончева, депутат от  “БСП за България”.

В студиото на Нова тв тя показа скорошен доклад, според който техническите средства за наблюдение в отсечката от КПП “Капитан Андреево” до КПП “Лесово” не работят заради изтекъл договор за поддръжка.  Документът гласи следното: “Значителна част от техническите средства на системата, а именно – панорамни устройства, сензори и др., не са в изправност и не могат да бъдат използвани в охрана на границата”.

“При правителството на Бойко Борисов се взима решение оградата от двуредова да мине на едноредова”, изтъкна тя.

На живо по телефона в разговора нервно се включи вътрешният министър Валентин Радев, който определи твърденията на Йончева като “неверни”. Той неколкоратно предложи двамата да се разходят по границата. Същевременно и призна, че е направено препроектиране на оградата от двуредова на едноредова и е платено за едноредова ограда. Решението е било взето от всички по веригата, заяви той. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

[ad id=”222944″]

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Eдин от добре познатите радио и телевизионни гласове у нас,…