НАЙ-НОВИ:

Бум на случаите на коронавирус в Гърция, обявиха “оранжев код” близо до границата с България

Въвеждането на допълнителни мерки в районите, силно засегнати от разпространението на коронавируса, обмисля правителството на Гърция. В южната ни съседка са в “шок” поради установяването на 865 случая на заразяване в рамките на едно денонощие, пише ежедневникът “Катимерини”.

За районите, където е обявен “оранжев код” за епидемичен риск, се разглежда забрана за излизане от 00,30 часа след полунощ до 5,00 часа сутринта. Ще бъде задължително носенето на маска навсякъде. Обмисля се и  евентуално налагане на забрана за излизане извън границите на дадена област.

Вестник “Типос Тесалоникис” пише, че в Солун е обявен “оранжев код” за увеличен риск от зараза, а ситуацията не на ръба да излезе от всякакъв контрол. Кметът Константинос Зервас е предупредил, че пълното затваряне на града е неизбежно, ако не бъдат спазвани мерките.

Карантина е въведена в две области в Северна Гърция – Козани и Кастория. 14 области са на една крачка от обявяване на “червен код” за опасност, като особено голямо е безпокойството за Атика и за района на Солун.

  За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал "Завинаги" в…