НАЙ-НОВИ:

БСП: Симеонов да се оттегли, извиняваме се на майките!

“Подкрепата ни за Валери Симеонов беше ненужен акт на добра воля и грешка. Извиняваме се на майките, които бяха обиждани и унижавани от него и зад които ние застанахме. Призоваваме го да се оттегли от поста”. Това се казва в позиция на ПГ на „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“.

Позиция на ПГ на „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“

ПГ на „БСП за България“ държи да се спазват правилата и демократичните принципи. ПГ „Обединени патриоти“, които са получили подкрепа от част от българските граждани, имат право да излъчат свой зам.-председател на Народното събрание по силата на неговия правилник.

Водени от това разбиране и като контра-теза на безцеремонното отстраняване на Валери Жаблянов от поста зам.-председател на НС, част от ПГ на „БСП за България“ подкрепи кандидатурата на ОП.

​Този вот е институционален и не е нито индулгенция за предишни действия на Валери Симеонов, нито оценка за неговите политически и човешки качества, но нашата институционална дисциплина не може да стои над общественото мнение.

​Обществената реакция е категорична и никакви обяснения няма да бъдат разбрани.​ Подкрепата ни за Валери Симеонов беше ненужен акт на добра воля и грешка. Извиняваме се на майките, които бяха обиждани и унижавани от него и зад които ние застанахме. Призоваваме го да се оттегли от поста.

  За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Специална колекция от ярки спомени и нови преживявания е подготвил тази…