НАЙ-НОВИ:

БСП решава днес дали да подкрепи Мая Манолова

18 са номинациите в БСП за кмет на столицата към момента от организациите по райони.

Най-желана от червените е Манолова, но сред издигнатите са още арх. Здравец Хайтов и арх. Борислав Борисов, който е ректор на Висшето строително училище “Л. Каравелов”, депутатите проф. Иво Христов, Петър Кънев и Георги Свиленски, бившият евродепутат Георги Пирински, арх. Борислав Борисов, бившият областен управител на София-град при кабинета “Герджиков” Диана Тонова, настоящите съветници Иван Таков, Альоша Даков, Николай Николов, лидерът на младежката червена структура в столицата Петко Димитров, Гергана Алексова и др. Издигнат е и Пламен Фердов, който е бил съветник на двама вътрешни министри – Михаил Миков и Цветлин Йовчев, и е син на бившия шеф на БДЖ и настоящ шеф на Славянското дружество Стоил Фердов, съобщава 24 часа

Преди дни Корнелия Нинова съобщи, че и тя ще изкаже своето мнение за Манолова днес.

Всички номинирани са поканени да присъстват на конференцията в сряда, макар повечето от тях вече да са си направили отводи.
Мая Манолова ще участва в битката за кмет на София като независим кандидат, след като бе издигната от инициативен комитет. Тя вече получи подкрепата на малки десни партии като “Движение България на гражданите” и ВОЛТ. Очакванията обаче са и БСП да застане зад Манолова, която е едно от знаковите лица и дълги години червено острие в парламента.
Изборът на кандидат за кмет ще е точка 3 в дневния ред след политическия доклад на лидера на БСП – София, Калоян Паргов и отчета за работата на общинските съветници на зам.-шефката на СОС Милка Христова. Ще бъде приета и предизборната платформа за столицата.
Червените ще гласуват отделно за кмет, след това за водач на листата си и ще определят местата за гражданската и коалиционната квота, а накрая с таен вот ще подредят и цялата общинска листа. Между 65 и 70 души са номнирани за 61-те места на кандидати за съветници. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Стара…