НАЙ-НОВИ:

БСП иска незабавно оставката на министър Радев, МВР дезертирало от функциите си

Обществената поръчка за оптимизация на МВР е признание, че Валентин Радев и политическото ръководство са некомпетентни, подчерта заместник-председателят на БСП Кирил Добрев

[ad id=”225664″]

С обществена поръчка на МВР за оптимизация на вътрешно-организационните процеси държавата дезертира от управленски функции, за това е задължителна незабавната оставка на министър Радев. Това каза заместник-председателят на БСП Кирил Добрев по време на пресконференция.

„От няколко дена екипът, който пишеше „Визия за България“ в сектор „Сигурност“ се занимаваме с една обществена поръчка, която обяви МВР. Тя е за близо 1,5 млн. лв. и касае оптимизация на вътрешно-организационните процеси в МВР и реинженеринг на процесите. Отворих речника, защото МВР си служи със странни и сложни думи. Това е цялостно преосмисляне и пълно препроектиране на процесите. В държавата на ГЕРБ вече приемаме за нормално IT специалист да купува ваксини и да ваксинира овце и кози. Свикнахме, че е абсолютно нормално съдържател на фризьорски салон и козметичка да надгражда системата на Търговския и имотен регистър”, каза Добрев, цитиран от “Фокус”.

[ad id=”263680″]

“Днес стигаме нови висини. Ние всъщност аутсорстваме дейност. Не просто товаро-разтоварна, ние аутсортсваме управленска дейност с тази обществена поръчка. Вътре говорим за нова структура в МВР с цел повишаване на ефективността на ведомството. Нов концептуален модел за новата структура и изпълнение на следващи дейности, за пълен анализ на структурата“, каза Добрев.

Той обърна внимание, че всички мотиви на БСП за вота на недоверие присъстват в тази обществена поръчка.

„Тогава бяхме смешни. Искам да разбера как се чувства днес ръководството на МВР. Те да кажат днес какви са. Не мога да ги оприлича“, поясни Добрев. Той поясни, че няма да говори за пари, а за визия и стратегия.

[ad id=”236993″]

„Когато се явяват политици на избори, те предлагат управленски модел. ГЕРБ управлява 10 години. Само преди една година имаха обещания, стратегия за МВР, във всяко село полицай. Ако не дай си Боже, реинженерингът каже, че не може полицай във всяко село – какво правим? Тук сливаме политическото с нещо съвсем различно. Министерство с милиард бюджет и 60 000 служители, Академия на МВР с милиони бюджет – това е абсолютно нелепо. Това е признание, че Радев и политическото ръководство са некомпетентни“, подчерта заместник-председателят на БСП. Той поясни, че изниква въпросът защо не се опрат на професионалното ръководство и дали смятат, че то е некадърно”, категоричен бе зам.-председателят на БСП. Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Виж още:
Страницата на ведомството се срина, малко след като правосъдната министърка…