БСП изключи Бенчев от групата си в Общинския съвет в Бургас

БСП-Бypгаc изключи бизнесмена Бенчо Бенчев от групата си в Общинския съвет в Бургас на извънредно заседание във вторник. Така БСП ще остане без група в местния парламент, защото минималната бройка съветници за група е пет. Освен ако Бенчев не напусне сам и не освободи мястото.

[ad id=“225664″]

„Бенчо Бенчев не представлява политиките и интересите на БСП в органите на местно самоуправление на Община Бургас“. Това пише в декларация на общинските съветници от БСП в морския град, приета на извънредно заседание днес по случая „Бенчев“.

Декларацията ще бъде подадена до председателя на общинския съвет в Бургас, съобщи председателят на групата общински съветници от БСП Евгени Мосинов.

Пред журналисти той прочете декларацията, в която пише още, че досегашната работа на Бенчо Бенчев в състава на Общинския съвет и като член на постоянните комисии в местния парламент се оценява положително, пише „Гласове“.

[ad id=“263680″]

Общинските съветници избрани с листата на БСП изпълняват указанията и решенията на политическите органи на партията. Това е логиката на политическото представителство. Искренно се надяваме, че Бенчев ще докаже своята теза и ще стабилизира своето състояние. Искрено му желаем успех в ситуацията, в която е попаднал, каза Мосинов.


image0 (9K)