БСП: ДПС е финансовият партньор на ГЕРБ

„За съжаление между Коледа и Нова година ще дадем тази пресконференция, която отново не е по хубава тема. Провокирани сме от едно постановление на Министерски съвет от 19 декември, с което се раздават над 145 млн. лева на българските общини.“ Това каза на нарочна пресконференция зам.-председателят на БСП Кирил Добрев.

„От тези пари 98 млн. лева са предоставени на общините управлявани от ГЕРБ. 25 млн. лева отиват в общините на ДПС, 17 млн. лева са за други общини и едва 4 млн. лева в общини управлявани от БСП. По времето на „Борисов 3″ са раздадени близо 550 млн. лева на общините. От тях над 400 млн са за общини на ГЕРБ. Втори е финансовият партньор на ГЕРБ – ДПС с 95 млн. лева. БСП са получили само 10 млн. лева“, коментира Добрев

По думите му това е трета пресконференция на БСП по тази тема и БСП неведнъж е давала сигнали на управляващите за начина, по който се разпределят парите за общините. „В момента наблюдаваме едно тотално обезличаване на Сдружението на общините. Сега да не ми излизат финансовият министър или министър-председателят да обясняват, че кметовете на БСП не са подготвили проекти и за това не получават пари, защото това не е вярно. ГЕРБ убиха парламентаризма и сега се опитват да убият местната власт“, обяви Кирил Добрев.

Думата взе и Донка Михайлова, кмет на Троян и член на УС на Сдружението на общините в България.

„Членовете на управителния съвет, които сме от БСП, следим този проблем много внимателно. Не трябва да се разпределят средства към българските общини без ясни правила и критерии. Това е недопустимо. Обмисляме да напуснем управителния съвет на Сдружението, ако не се въведат ясни, прозрачни и точни критерии за разпределянето на тези средства“, закани се тя.

https://www.facebook.com/Novini.bg/videos/294214024567157/


image0 (9K)