БСП: „Борисов“ 3 готви данък и върху дрехи и обувки втора ръка

„Управляващите готвят законови промени, които предвиждат да бъде наложен данък върху дрехи и обувки втора ръка.“ Това заяви в ефира на БНТ депутатът от БСП Стоян Мирчев. Той допълни, че новите налози ще бъдат на базата на еко такси, които държавата ще събира за въпросните стоки.

Представителят на левицата намекна, че е възможно да има картел при цените на горивата, които след протестите слабо са поевтинели, а зад това стои отново държавата.

ГЕРБ и Обединените патриоти показаха пълна некомпетентност да управляват. Тази коалиция беше съставена единствено за разпределение на държавния ресурс. Сега видяхме, че Обединени патриоти вече не са обединени, още малко остава да видим, че не са и патриоти, допълни социалистът.

„Валери Симеонов не подаде оставка, защото е съгрешил, а защото смята, че срещу него се води медийна война“, заяви депутатът.

Мирчев е категоричен, че депутатите от БСП няма да участват в създаването на кворум в парламента, а ако управляващите го направят, ще участват в заседанията и работата по законодателството.

Източник: БНТ


image0 (9K)