НАЙ-НОВИ:

БСП: Борисов да бъде категоричен пред Ердоган, че изказването му за Кърджали е провокация към България

Червената партия настоява справедливото искане за обезщетението на тракийските българи да бъде поставено пред турската страна на най-високо ниво

[ad id=”225664″]

Националният съвет на БСП прие днес декларация за Деня на Тракия – 26 март. С нея социалистите настояват “справедливото искане за обезщетението на тракийските българи да бъде поставено пред турската страна на най-високо ниво”.

В документа се казва още, че ролята на страната ни на посредник между Европа и Турция не бива да е за сметка на българския национален интерес.

[ad id=”263680″]

“Изказването на турския президент Ердоган за душевните граници до Кърджали е провокация към националния суверенитет и териториалната цялост на България. То е неприемливо. Премиерът Бойко Борисов да заяви тази позиция на срещата на 26 март”, пише още в декларацията.

[ad id=”236993″]

Членовете на Националния съвет на БСП решиха още да приемат поканата на Съюза на Тракийските дружества да се включат в отбелязването на Деня на Тракия. В декларацията си социалистите призовават още “да бъдем единни и единодушни в националните си приоритети, независимо от политическите си възгледи и пристрастия”. Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Най-нови
Виж още:
Днес облачността ще бъде значителна и на отделни места ще…