Британец се самоуби, след като не можа да дочака реда си при зъболекар, който да му извади мъдреца по Здравна каса

Жител на британския град Саутхемптън се самоуби, след като не можа да дочака реда си при зъболекаря, който да му извади мъдреца. За това съобщава The Mirror, пише 24 часа

38-годишният Антъни Хоскинс страдал от зъбобол още от януари 2019 година. Прегледът при стоматолог показал, че мъдрецът трябва да се извади, а след прегледа болката още повече се усилила. Той бил в списъка на чакащите ред при зъболекаря, но просто не могъл да издържи накрая. Не разполагал със средства за посещение на частно при хирург, въпреки, че Хоскинс работел в агенция за подбор на персонала и винаги плащал навреме наема си.

Британецът приемал обезболяващи всеки ден и то в големи количества, а вечер изпивал и чаша уиски, за да може да заспи. Започнал да приема все по-силни обезболяващи. Опитвал се да поема и повече извънредни дежурства. След смъртта му от банковата му сметка станало ясно, че е в преразход с 3000 лири.

Майката на Хоскинс опитала да помогне на сина си и пестяла пари за частен зъболекар. Тя трябвало да събере 1500 лири. Когато през март синът й казал, че се е натърпял на тази непоносима болка и не издържа повече, тя имала едва 900 лири и го помолила да почака още няколко седмици.

През пролетта майката се свързала с полицията и казала, че вече няколко дни не може да се свърже със сина си. На 3 април полицаите намерили тялото му в неговия апартамент. Мъжът се е обесил, защото не издържал вече болката.

Майката на мъжа разказва, че погребението струвало толкова, колкото би излязло и посещението при частния зъболекар, т.е.

 


image0 (9K)