НАЙ-НОВИ:

Брекзит ще приключи до края 2020 година

Дотогава Великобритания ще трябва да продължи да прилага общностното право

[ad id=”263680″]

Съветът на Европейския съюз по общи въпроси ще обсъди следващия понеделник насоките в предстоящите преговори с Лондон по преходния срок преди пълното напускане на Великобритания. ЕС ще предложи този срок да бъде в сила до 31 декември 2020 г., сочат работните документи на органа, цитирани от Нова телевизия.

Това означава, че до 2021 г. Великобритания ще трябва да прилага правото на ЕС, включително по отношение на опазването на границите, свободата на движение, върховенството на Европейския съд.

С началото на преходния срок от догодина Великобритания повече няма да има представители в институциите на Европейския съюд и няма да участва при обсъждането и приемането на общите решения.

[ad id=”218001″]

Тези рамки очертават преговорните позиции, които да защитава Европейската комисия. Предстои комисията да бъде упълномощена да започне тази част от преговорите, като се предвижда договореностите за прехода да залегнат в окончателното споразумение с Лондон. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Всички останали текстове, за които говорят – трети пол, гей…