Братът на ЛиЛана отказва да плати гаранцията си, влиза в ареста

Бийтбокс изпълнителят Александър Деянов–Skiller (Скилър) – брат на певицата ЛиЛана (Лиляна Деянова), обяви, че доброволно ще влезе в ареста, в знак на протест срещу „несправедливото обвинение“, повдигнато срещу него. Той съобщи това в профила си във Фейсбук, като подчерта, че няма да плати наложената му гаранция.

На 25 април Скилър, сестра му и съдружникът й Мартин Димитров бяха задържани и обвинени за участие в организирана престъпна група за присвояване на европейски средства по проект, свързан с тол системата. От прокуратурата дори заявиха, че те са отправяли заплахи и са оказвали натиск над висши кадри на Агенция „Пътна инфраструктура“ почти ежедневно, за да сключи договор с тяхната фирма „Телетол“.

Неофициално в началото на акцията се разбра, че се проверява дали певицата не е била подставено лице на бизнесмена Васил Божков. По-късно и двамата потвърдиха, че се познават, но отрекоха да имат нещо общо.

На Деянов първоначално му беше наложена гаранция в размер на 100 000 лв., но след това съдът я намали наполовина – на 50 000 лв. ЛиЛана и Димитров обаче бяха оставени от съда за постоянно в ареста.

Срокът Скилър да плати гаранцията си е изтекъл вчера.

„Категорично отказвам да се снижа, докато бурята отмине, особено когато истината и документите са на моя страна, а съвестта ми е чиста. Благодаря за предложената финансова подкрепа на всички приятели, които подадоха ръка, но аз вярвам, че има голям брой хора, които наистина имат нужда от дарения и за това не мога да приема предложената ми помощ. Получих възможно най-ценното от всички близки и познати – вашата подкрепа“, написа в социалната мрежа Деянов, който вече заяви пред медиите, че е напълно невинен и няма нищо общо с бизнеса на сестра си.

Той обяви, че утре в 10, 30 часа ще е с багажа си пред ареста на столичното следствие на улица „Майор Векилски“ в София.


image0 (9K)