Брандис Райли-Рос: Целта ни е да изиграем най-добрия си двубой

Малко повече от 48 часа остават до втория мач от полуфиналите на Балканската лига между отборите на Берое и Теодо. В началото на тази седмица „зелено-белите“ спечелиха като гост в Тиват и във вторник от 18,30 часа в зала ДЗУ ще се опитат да повторят това и да стигнат за първи път в историята си до финал в турнира. Два дни преди този двубой гардът Брандис Райли-Рос, който се отчете с 22 точки и 7 асистенции в Черна гора, отговори на въпросите на beroebasket.com.

Какво очакваш от двубоя във вторник?
-На първо място да спечелим. Но освен това се надявам да изиграем най-добрия си мач досега за сезона и не на последно място да покажем на всички, че нашата цел е Купата и можем да се борим до край за нея.

Достатъчни ли са 9 точки преднина, за да си осигурите по-лесен мач в Стара Загора?
-Ние не броим точките. Нашата цел, както споменах, е да изиграем най-добрия си мач от началото на сезона във вторник. Ако бъдем концентрирани, ще успеем да се класираме на финал.

Колко важна ще бъде подкрепата на феновете?
-Старозагорските фенове са едни от най-добрите в Европа. Развълнувани сме от възможността да защитим нашия собствен „дом“.

Кое ще бъде ключово в този двубой – защитата или атаката?
-Защитата печели купи. Ние трябва да се фокусираме върху защитата си срещу Теодо. Ако се браним добре, ще получим и по-лесни шансове в атака.


image0 (9K)