Бразилия спечели само точка срещу Швейцария

Бразилия допусна грешна стъпка в първия си мач. „Селесао“ завърши наравно 1:1 срещу Швейцария в двубой от група „Е“, игран в Ростов на Дон.

Филипе Коутиньо даде аванс на бразилците в 20-ата минута, но „кръстоносците“ изравниха в началото на второто полувреме чрез Стивън Цубер.

Така лидер в групата е Сърбия с 3 точки, докато Бразилия и Швейцария са с по 1. На четвъртото място с нулев актив е Коста Рика.

[ad id=“225664″]

След равностойно начало бразилците стигнаха до първото чисто положение в 12-ата минута. Филипе Коутиньо центрира от ляво в малкото наказателно поле, Фаблиан Шер не успя да изчисти, а Паулиньо от 3-4 метра опита да шутира към вратата, но не намери добре топката и тя премина край целта.

„Селесао“ постепенно започна да доминира и в 20-ата минута поведе в резултата. Блерим Джемаили изчисти лошо центриране в пеналта право към Коутиньо, който с прецизен изстрел по диагонала почти от левия ъгъл на пеналта не даде шансове на Ян Зомер.

[ad id=“263680″]

Попадението поуспокои бразилците, които към края на полувремето дори отстъпиха инициативата на противника, въпреки че не допуснаха сериозна опасност пред Алисон.

Южноамериканците продължиха с лежерната си игра и след почивката и в 50-ата минута бяха наказани. Стивън Цубер успя да изравни с глава отблизо след центриране от корнер отдясно на Джердан Шачири, въпреки че в ситуацията остана съмнение за нарушение на халфа на швейцарците заради избутване в гръб срещу Миранда при борбата за позиция в малкия пеналт.

Швейцария продължи да действа солидно и дисциплинирано в защита и не даде много шансове на съперника, а Неймар беше опазен напълно.

[ad id=“236993″]

Бразилия все пак опита по-масиран натиск в последната четвърт от мача, но Коутиньо и резервата Роберто Фирмино не намериха целта с диагонални удари от наказателното поле.

В 90-ата минута Фирмино с глава от границата на малкото наказателно поле не успя да преодолее стабилния Зомер, а малко по-късно Миранда стреля фронтално от 15 метра, но край дясната греда на стража на европейците.

В последните секунди на добавеното време след центриране на Неймар от фаул топката попадна в Ренато Аугусто, който шутира от ъгъла на малкото наказателно поле, но ударът му беше блокиран пред голлинията.

[ad id=“236999″]

Бразилия – Швейцария 1:1
1:0 Филипе Коутиньо (20)
1:1 Стивън Цубер (50)

Бразилия: Алисон, Данило, Тиаго Силва, Миранда, Марсело, Паулиньо (67-Ренато Аугусто), Каземиро (60-Фернандиньо), Коутиньо, Вилиан, Габриел Жезус (79-Роберто Фирмино), Неймар
Селекционер: Тите

Швейцария: Ян Зомер, Рикардо Родригес, Мануел Аканджи, Фабиан Шер, Щефан Лихтщайнер (87-Михаел Ланг), Гранит Джака, Валон Бехрами (71-Денис Закария), Стивън Цубер, Блерим Джемаили, Джердан Шачири, Харис Сеферович (80-Бреел Емболо)
Селекционер: Владимир Петкович

Жълти картони: Каземиро (Бразилия); Щефан Лихтщайнер, Фабиан Шер, Валон Бехрами (Швейцария)

Съдия: Сесар Рамос (Мексико)


image0 (9K)