Борис Джонсън въвежда три вида визи за тези, които ще искат да работят във Великобритания

След като Великобритания излезе от Европейския съюз, британският премиер Борис Джонсън планира да въведе три вида работни визи – включително и за българските граждани, пише изданието politicshome.com

Новата миграционна система щяла да стане възможна, ако Борис Джонсън и неговата британска Консервативна партия спечелят предсрочните избори в четвъртък.

Първият тип визи щели да бъдат за учени, гении, хора, които биха допринесли за икономическия ръст, както и за хора на изкуството от най-висок калибър. За тази виза няма нужда кандидатът да е получил предложение за работа на Острова.

Вторият тип визи щяла да бъде за квалифицираните работници, сред които лекари и медицински сестри, които вече имат предложение за работа.

Третият вид вид визи бил за хора, които ще посетят Великобритания на „отраслов принцип“ за краткосрочна работа – като сезонните селскостопански работници, например. За разлика от първите две категории, неквалифицираните работници няма да могат да получават право на постоянно пребиваване на Острова.


image0 (9K)