НАЙ-НОВИ:

Борисов: 822 лв. е била средната работна заплата при БСП през 2014 г., а сега е 1106 лв.

Коефициентът на безработица преди 5 години е бил 11,4,%, но непрекъснато намалява и в момента е 5,4%

“През 2014 г. средната работна заплата в страната е била 822 лева, а през третото тримесечие на настоящата година достига до 1106 лева. Коефициентът на безработица преди 5 години е бил 11,4,%, но непрекъснато намалява и в момента е 5,4%. През 2014 година минималната работа заплата в България е 340 лева, на този етап е 510 лева, а в новия бюджет сме заложили тя да достигне до 560 лева.

Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във „Фейсбук“.

„Затова трябва да продължим с работата. В името на всичките ни избиратели и всички български граждани, които искат силна държава“, заявява министър-председателят.

„Това са основните показатели на страната след мандата на БСП, които снощи представих в студиото на „Шоуто на Слави“. Цифрите говорят сами за себе си“, пише още Бойко Борисов.

По-рано днес, отново на профила си в социалната мрежа, министър-председателят опроверга твърдения на опозицията за „катастрофален отлив на чуджите инвестиции“ у нас.

Борисов цитира актуални данни на БНБ. „Ревизия отпреди два дни на БНБ повиши чуждите инвестиции в страната до 826.4 млн. евро към септември 2018 г. Преките вложения от чужбина за настоящата година също надвишават миналогодишното ниво. От началото на 2018 г. само по Закона за насърчаване на инвестициите са издадени 19 сертификата за инвестиционни проекти, пише още премиерът.

“Общо предвидените инвестиции по тях възлизат на над 700 млн. лв. и се очаква разкриване на близо 2000 нови работни места. До края на годината очакваме общият брой на проектите да стане 29 с размер на планираните инвестиции от 1.6 млрд лв., които ще създадат близо 6000 нови работни места”, пише още Борисов. Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Виж още:
Община Стара Загора отчита приключването на проект “Вълшебна класна стая“, Договор…