Борисов ще си ходи от политиката, когато бъде построена АМ „Хемус“

„Преди година водихме разговори и обещах, че ще си отида от политиката, когато „Хемус“ е готова. Магистралата се строи активно и вие виждате обходите към Варна какъв вид придобиват. Обещах на варненци няколко неща“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на откриването на нов център на KBC Group във Варна, който ще предложи 300 нови работни места, пише dnes.dir.bg
„Неслучайно Световната банка направи център в София, не случайно Китай направи своя тръст в България. „Хемус“ ще я има, а Варна ще е един от най-добрите градове за живеене в близките 5 години заради местоположението си, заради инфраструктурата. Много млади, високообразовани и интелигентни хора се завръщат във Варна“, добави той.

Премиерът и финансовият министър Владислав Горанов присъстваха на откриването на център за споделени услуги на белгийската финансова група KBC Груп, във Варна. В новооткрития център ще работят първоначално 300 души, а Варна е спечелила състезанието с няколко други града от Централна и Източна Европа.

Според министър – председателя от няколко години икономиката ни държи ръст. Премиерът подчерта, че все повече големи компании и институции откриват офиси у нас.
„Неслучайно всички кредитни агенции дават нарастващ рейтинг на България. Неслучайно от няколко години икономиката ни държи ръст. И после някой казват, че правителството било провалено. Но, когато фактите говорят, няма какво да се коментира“, заяви премиерът.

Министър-председателят подчерта, че у нас вече работят големи офиси на значими институции.

В последните години след финансовата криза регулациите в банковия и небанковия сектор са изключително засилени, каза Владислав Горанов. Добрата новина за нова и модерна инвестиция в град Варна е само един от примерите, които очакваме през следващите години, посочи той.

Според Борисов хората трябва да правят разлика между инвестициите на настоящите управляващи и тези, които са правили само молове. Едното носи качество и пример е белгийската група с нейните инвестиции у нас. От такива инвеститори страната ни печели, особено сега, когато вървим по пътя за чакалнята на Еврозоната и Банковия съюз, посочи Борисов.


image0 (9K)