НАЙ-НОВИ:

Борисов: Щеше да е предателство, ако бях се срещнал с Георге Иванов 

“Винаги съм казвал, свидетели сте ми – в никакъв случай не се месим в спора между Македония и Гърция за името”, категоричен бе министър-председателят

[ad id=”225664″]

“От началото президентът на Македония знае, че единственото, което искаме, е влизане в ЕС и НАТО, просперитет. Винаги съм казвал, свидетели сте ми – в никакъв случай не се месим в спора между Македония и Гърция за името.” Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов по повод отказа си да се срещне с македонския президент Георге Иванов.

“Винаги сме подкрепяли Македония, във всичко”, обяви той.

[ad id=”263680″]

“Нещо повече, опозиционните партия и в Македония и в Гърция, лидерите им, са мои приятели. Те са от Европейската народна партия. Ние на срещата върха настояхме те да не пречат на договора”, добави Борисов.

“И Алексис Ципрас и Зоран Заев са смели премиери. За смелостта и за рисковете, които са поели, им свалям шапка”, отбеляза Борисов.

“Не искам никой да омаловажава труда ми, нито този на комисаря Йоханес Хан. И Доналд Туск, и Могерини, и Жан-Клод Юнкер и целият ЕС положихме огромни усилия да се постигне този прогрес”, добави Борисов.

[ad id=”236999″]

“Всички положихме страхотни усилия, за да се придвижи този процес”, разкри премиерът.

“Щеше да е предателство, ако след срещата за 120 секунди между премиера Заев, външния министър и президента Иванов, аз днес да се срещна с него. Затова прецених, че днес не е моментът”, категоричен бе Бойко Борисов.

“Това е негово право. Той това прави напоследък, така че аз няма да се вкарам в тази тема.” Така Борисов отговори на въпрос за критиките от страна на президента Румен Радев.

[ad id=”218548″]

“Ние се натикахме днес в скандал, който въобще не е наш”, коментира още премиерът. Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Виж още:
Когато призоваваш другия да води диалог, не трябва ти самият…