НАЙ-НОВИ:

Борисов с мълниеносен отговор на упрека от Радев, че хазната е празна

Държавната хазна е пълна. Как ще е празна хазната? Всяка година има ръст на доходите. Но той не е длъжен да го разбира това президентът Радев, заяви премиерът Бойко Борисов в LIVE включване на “Господари на ефира” по повод коментара на държавния глава за актуализацията на бюджета.

Радев: Кризата показа, че хазната е празна

Това, което взимаме като решение и вкарваме в парламента е, за да се подготвим. Ние сега имаме 5-7 млрд. да попълним, няма да харчим сега. Но в един момент ще останем без пари.

Сега ще дебнем пазарите. Никой не ни кара да бързаме.  Не е казано, че ще изхарчим парите. Колкото по-малко изхарчим по време на кризата, толкова по-добре”, посочи той.

“Правим го, за да имаме актуализация до края на годината и да не тичаме постоянно до парламента. Просто искаме да се подготвим Системите са пълни с пари. Иначе откъде даваме повече пари за Великден за пенсионерите, откъде въвеждаме правилото 60/40?”, попита Борисов.

“Бяхме първите, които реорганизираха икономиката си, хиляди облекла за хората на първа линия… Колегите със сълзи се молят, защото всички имаха по 7-8 хил. облекла”, подчерта премиерът.

“Тактиката ни е колкото може по-плавно да се случват нещата. При нас всеки заболял има място в болница, започваме да изписваме болни, подготвихме залите. Само Господ да е милостив и да ни спаси да не става това. Испанският ми колега приема мярка колко да отидат на погребение на умрелия. Хладилните камиони стават мобилни морги. Проблемът е голям и трябва да продължим заедно като общество”, категоричен бе Борисов.

На въпрос ще кандидатства ли страната ни за помощ от МВФ, Борисов каза, че е разговарял по въпроса с Кристалина Георгиева.

„Кризата навсякъде е голяма. САЩ станаха с най-много заразени. 81 държави са се записали. Дано не ни се налага да ползваме фонда. Ние имаме такива рейтинги в момента, че критериите не са важни. Емитираме този дълг, за да има сигурност. Вижте колко пари има в трезорите на банките – десетки, стотици милиарди. Пари има, въпросът е да бъдем разумни”, обясни той.

„Не трябва някой да си мисли, че от кризата ще стане по-богат. Това ще стане след кризата. Каква радост ще е по дискотеки, по морето, по ресторанти… Тогава ще станат по-богати”, поясни премиерът. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Мутафчийски, който стана известен с това, че непрекъснато си противоречи…