НАЙ-НОВИ:

Борисов: С Ердоган имаме уговорка и Турция стриктно спазва споразумението за мигрантите

“С президента Реджеп Ердоган имаме ясна уговорка и турските власти стриктно спазват споразумението към България за мигрантите”. Това заяви премиерът Бойко Борисов в сливенското село Мечкарево, където заедно с министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева са на откриването на 15-ото юбилейно “Национално животновъдно изложение Сливен 2019”.

Министър-председателят отчете, че нито лагери, нито ограда, нито каквито и да е мерки могат да спрат мигрантите.

“Към днешна дата мога да потвърдя, че с Ердоган имаме ясна уговорка на базата на споразумението, на добросъседство и турските власти стриктно, коректно спазват споразумението към България. Имаме нулев миграционен натиск. Не виждам никакъв смисъл да се строим и да се подготвяме с лагери”, каза още Борисов.

Той отново обърна внимание, “че нито огради, нито армия може да ни спасят”.

“Ако са жени и деца? Ако са мъже, иди-дойди, но ако са жени и деца и ги нахвърлят ей така по оградата, какво ще правим? Дипломацията, споразумението, добросъседските отношения с Турция са важни”, каза Борисов.

Коментарът му е по повод думите на Ердоган, че ще остави мигрантите да залеят Европа, ако лидерите на различни страни, включително и от ЕС, не спрат да настояват Анкара да сложи край на трансграничната операция в Североизточна Сирия, която турската армия започна преди три дни.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Километрична тапа се е образувала на магистрала "Хемус". Aварирала цистерна…