НАЙ-НОВИ:

Борисов спира правенето на “алеи” около Рилските езера

По нареждане на премиера Бойко Борисов се спира дейността на багерите на Седемте рилски езера, а по казуса ще има проверка. Това потвърдиха от Министерския съвет, цитирани от в. “Монитор”.

Какво рови багер край Седемте рилски езера ВИДЕО В резултат вицепремиерът Томислав Дончев е изпратил писмо до екоминистъра Емил Димитров – Ревизоро незабавно да спре изпълнението на дейностите по проект “Устойчиво управление на национален парк “Рила” – втора фаза”.

Те ще бъдат спрени до приключване на проверката. Преди ден в социалните мрежи се появи снимки на багер, който прави алеи в близост до рилските езера. От парка обясниха, че няма да се строи нищо, багерът е нужен за оформяне на пътеките, където ръчният труд не успява. По-рано през деня самият вицепремиер Томислав Дончев определи казуса като “грозен”.

“Ще го проверя със сигурност”, обеща Дончев, а на въпрос дали проектът не се прави само и само да се усвоят едни пари, той реагира: “Дай боже да не е така”.

“Също грозно би било, ако по маршрута Ком – Емине се изгради подобна пътека за улеснение на повече туристи”, съгласи се Томислав Дончев, но и заяви, че “Слава богу това не би било възможно по билото на Стара планина”.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Азиатките са известни по цял свят със строгата дисциплина в грижите, които…