Борисов по риза, с навити ръкави – във фургон с работници…

Премиерът Бойко Борисов шокира публиката като се включи на живо във Фейсбук от… фургон с работници.

„На път за Пловдив минах през Вакарел, за да оставя агнетата на работниците, както им бяхме обещали. “ Това написа в профила си в социалната мрежа Борисов и пусна видеото.

Министър-председателят, който е със запретнати ръкави и само по риза се объръща към присъстващите с думите „Вие работите и днес. Така трябва, на кого обещах оня ден до 1 юни всичко да е готово“.

Премиерът говори с всички по име и им честити празника на армията.

С някои от тях – Ники и Данчо той се запознал преди дни, когато инспектира работата на моста. Тогава те му разказали как се укрепват „гредните конструкции“ на мостовете „по европейските изисквания“ въвеждат „нови методи предвид сеизмичността“ и как „всичко върви по план“.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2429949750566414/

„Кой казваше оня ден, че ще забравя. Обещах и дойдох“, заяви още премиерът. По-късно той приканва работниците да обядват с печеното агне, което им е занесъл и им пожелава да са живи и здрави: „Айде, обедвайте сега и честит празник!“

Преди дни Борисов бе на инспекция по виадуктите на АМ „Тракия”, където се зарече, че трасето ще е готово до тази дата, припомнят наблюдатели. Строително-ремонтните дейности се извършват на 20-ия км на АМ „Тракия“ край Вакарел, в дясното платно и обхващат горното и долното строене на пътното съоръжение.

По-рано министър-председателят Бойко Борисов присъства на традиционния военен парад в София по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия – 6 май.  В парада на площад „Княз Александър I” участваха над 1 000 военнослужещи от Въоръжените сили, 48 верижни и колесни бойни машини на Сухопътните войски и зенитно-ракетните формирования на Военновъздушните сили и 10 вертолета и самолета от състава на военната ни авиация.

По време на парада беше демонстрирана и ретро техника от времето на Втората световна война. При изпълнението на националния химн бяха изпълнени 20 артилерийски салюта.


image0 (9K)