НАЙ-НОВИ:

Борисов отлетя спешно с хеликоптер към южната ни граница!

Министър-председателят Бойко Борисов излетя за ГКПП „Капитан Петко Войвода“, където ще посрещне председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Тръгвам за ГКПП „Капитан Петко Войвода“, където ще посрещна председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. С тях ще облетим с хеликоптери част от южната граница на страната ни. По-късно в София ще обсъдим актуалната обстановка във връзка с мигрантския натиск.

Публикувахте от Бойко Борисов в Вторник, 3 март 2020 г.

С тях премиерът Борисов ще облети с хеликоптер част от южната граница на страната ни, която е външна за Европейския съюз. Министър-председателят Борисов ще ги запознае с въведените от години мерки, които България изпълнява, гарантиращи сигурност за целия ЕС.

Очаква се премиерът Бойко Борисов и европейските лидери да пристигнат на Правителствена зала на летище София около 17.00 часа, където ще обсъдят актуалната обстановка във връзка с мигрантския натиск и събитията в Сирия.

Министър-председателят Борисов ще ги информира за срещата му с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, провела се вчера в Анкара. В този контекст в хода на разговора ще бъдат дискутирани и необходимите действия, които да успокоят ситуацията в региона и да допринесат за сигурността и стабилността. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Алекс Сърчаджиева става българската Грета Тумберг. Актрисата ще води предаване…