НАЙ-НОВИ:

Борисов: Омаскариха ме! Яд ме е като пишат глупости, но няма да ме спрат

“Яд ме е като пишат глупости, но няма да ме спрат. Омаскариха ме с компромат, видя се, че нямам къща в Барселона“. Това коментира премиерът Бойко Борисов във връзка с публикацията на каталунския в. “Ел Периодико”, според която министър-председателят има къща в Барселона, а срещу него се води разследване за пране на пари.

Премиерът днес подкара джипа си, за да провери строителните дейности на автомагистрала “Европа” от София към Калотина.

Докато инспектираше строителството на пътя, премиерът заговори един от строителите, за когото впоследствие се разбра, че е от Банкя, а в миналото е участвал в строителството на язовири в Сирия.

“Сигурно от 30 години не сме се виждали. Сега някой може да излезе и да каже, че с Иван сме направили частен язовир в Сирия. Познавам ли го – познавам го, от Банкя ли е – от Банкя е”, каза още той.

„Ванка, не мога да те позная“, каза му Борисов и си припомни как с кака си е живял в една стая, в друга са били майка му и татко му , а в третата баба му.

„Помня, помня”, отговори му Ванката и разказа как майка му го е учила в трето и четвърто отделение, помагал е на баба му.

“Като кажат къщата на Борисов в Барселона и край – омаскариха ме. В учебника за компромати така пише – познаваш ли този от Банкя, познаваш, а този познаваш ли, познаваш и ето, значи си виновен”, коментира министър-председателят.

Борисов отбеляза, че България трябва да влезе в чакалнята на еврозоната ERM 2, което ще повиши и кредитните рейтинги.

„Ако поради някаква причина не се случи заради натиска вътре, който ни се оказва от ретроградните сили, това ще се счита слабост“, каза премиерът.

Строителство на АМ „Европа“ между Калотина и Драгоман. Лотът е на стойност 165 млн. лв. и ще бъде готов до януари 2022 г. Когато магистралата е готова, българите ще пътуват по-бързо и удобно за Западна Европа, а нашата страна ще стане по-леснодостъпна за чужденците. При проектирането на магистралата сме предвидили мерки за опазване на околната среда. В изпълнение на екологичните мерки на трасето ще бъде изграден екотунел за едри бозайници с ширина 40 м с почвена покривка, позволяваща засаждането на дървета и 3-метрова плътна шумозащитна ограда намаляваща светлинното и шумовото въздействие от преминаващите автомобили.

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 23 февруари 2020 г.

 

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Три деца загинаха, а седем души са настанени в болници…