НАЙ-НОВИ:

Борисов обеща, че няма да закрива болници

“Болници в мое управление няма да закрия. Парите за здраве се увеличават всяка година и затова искам решение. Не приемам сестри и лекари с години трудов стаж, които всеки ден ни лекуват и помагат, да се чувстват без подкрепа“, заяви премиерът Бойко Борисов.

Той се срещна с представители на Сдружението на общинските болници. На нея присъстваха и здравният министър Кирил Ананиев, управителят на НЗОК Дечо Дечев и вицепремиерът Томислав Дончев, съобщава бТВ.

Поводът за срещата са финансовите проблеми на общинските болници и недостатъчните възнаграждения за труда на медицинските специалисти.

Бойко Борисов разпореди на Министерството на здравеопазването да започне анализи на финансовото състояние на всяка една от общинските болници в страната.

„Правителството ще търси финансови възможности да дотира общинските болници, на които средствата не достигат“, подчерта премиерът.

До утре Министерството на здравеопазването трябва да изготви предложение с конкретни решения на проблемите в общинското здравеопазване, което да представи на министър-председателя. От Сдружението на общинските болници заявиха, че също ще представят анализ на състоянието на лечебните заведения.

  За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Полицията разследва смъртта на мъж и жена, открити в жилището…