Борисов обеща: Двойни учителски заплати и 20 млн. за училищни автобуси, защото: „БСП разчитат на късата памет и нискообразованите хора“

Всеки, който има офшорна сметка, трябва да бъде проверен. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов малко след като представи своята позиция на платформата за гражданския диалог „Европа в нашия дом“.
Докато в сградата на НДК от ГЕРБ отчитаха своята платформа, в Южния парк БСП представиха своята листа за евроизборите.
Това даде повод на премиера да каже, че не може да се съберат Тройната коалиция в Южния парк, после двойната коалиция и всички лидери на най-мракобесните времена и да говорят за борба с корупцията. „То е жалко, та дори и смешно“, атакува Борисов опозицията.

„БСП не могат да се променят, защото по действията им личи, че не могат да се променят“, посочи премиерът.
Премиерът заяви, че дошъл да говори за образование, защото: „от БСП разчитат на късата памет и нискообразованите хора“.

„На Вълчев съм му възложил бързо да проверят състоянието на всички училищни автобуси. Дори да има такива и с минимален риск, може да разчита на още 20 млн.“, заяви Борисов и добави, че ще се заделят още повече пари за интерактивно обучение.
Правителството отпуска и 360 млн. лв. за учителски заплати през 2020 г. До края на мандата ще се постигне двойно увеличение на учителските заплати.

Според премиера, България е единствената държава в Европа с wi-fi във всяко едно училище. Той заръча на министъра на образованието Красимир Вълчев да провери състоянието на всички училищни автобуси с още 20 милиона лева и още толкова за интерактивното обучение.

Трябва с всички сили и институции да обхванем всички деца в образователната система и всяко едно дете да завърши училищното образование, е мнението на образователния министър Красимир Вълчев.

 


image0 (9K)