НАЙ-НОВИ:

Борисов: Корупцията я правят докторите, които управляват Здравната каса

Разпоредил съм доктори, санитари и сестри да си получават заплатите, каза премиерът

[ad id=”225664″]

“Има болници и доктори, които си гледат работата и други, като във Враца, сложили си частна болница в двора – скъпите пътеки в частната болница, а евтините – в държавната. Това не може да продължава, защото това са вашите пари, отсече премиерът Бойко Борисов при посещението си в Пловдив”, пише електронното издание “Марица”.

Днес министър-председателят инспектира инвестициите в университетска болница „Свети Георги“.

[ad id=”263680″]

“Докторите говорят. Щом те са доволни, надявам се и пациентите да са доволни. Помните асансьорите какви бяха, постоянно закъсваха. Плюс реанимациите… 4,7 млрд. тази година са за здравеопазване. Корупцията я правят докторите, които управляват или Здравната каса. Почти всяка седмица има операции на службите. Половин милиард повече сме заделили тази година за Здравната каса. При такова финансиране, просто са длъжни да го направят”, отсече той.

[ad id=”236993″]

“Разпоредил съм доктори, санитари и сестри да си получат заплатите. Как може при такова огромно финансиране, да говорим, че няма пари за здравеопазване? Това е грехота”, ядоса се премиерът.

“Поне 16-20 млрд. повече в нашето управление са вкарани в здравеопазване. При повече хора, в пъти повече пари даваме сега и най-добрата техника, която има по света, ние я купуваме. Докторите ни добри, парите ни добри, апаратурата – най-добра и накрая пациентът да каже, че не е доволен. Не е честно. Затова полагаме тези усилия”, заяви той.

Инспекция на инвестициите в Университетска болница „Свети Георги“ в Пловдив

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 28 май 2018 г.

Инспектирах обновената клиника по анестезиология и пребазираната клиника по неврология в Университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив. С инвестициите клиниката по нервни болести получи възможност за бърза комуникация със Спешното отделение, а отделните болнични структури – възможности за ефективно взаимодействие. В 13-етажната сграда са подменени и всички асансьори. Голяма част от средствата, необходими за финансиране на цялата инвестиция, се осигуряват поетапно от собствените приходи на лечебното заведение.

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 28 май 2018 г. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Ремонтът на 22-километрова отсечка от магистрала "Тракия" между Пловдив и…