Борисов: Да пукна, ако и една стотинка съм взел от Божков!

„Да пукна, ако една стотинка, ако един лев, едно евро ми е дал Васил Божков. Васил Божков ме е черпил една пура.“ Това каза пред БТВ, преди да влезе на интервю по Панорама, премиерът Бойко Борисов по повод обвиненията на издирвания бизнесмен, че е давал подкупи на висши държавници.

Борисов излъчи интервюто на профила си във Фейсбук.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2777950312433021/

„Не му прави чест. Ако някой си е позволил да взема пари, нито знам, нито е споделено с мен“, добави Борисов.

„Аз отговарям за себе си – към мен и към партията нито една стотинка няма“, отсече той и допълни: „Вярвам на Владислав Горанов и на Менда Стоянова. Щом това не е вярно за мен, не е вярно и за тях“.

„Дали някой в хазарта е правил нарушения – в момента прокуратурата проверява“, посочи Борисов.

Той разкри, че при една от срещите си с Божков, обвиняемият олигарх го е черпил с една пура и това е всичко, което е взел от него. „Сега не пуша и пура няма да взема дори“, категоричен е министър-председателят.

„Много хора, на които не съм дал да правят далавери, се обръщат срещу мен“, коментира премиерът.

„Нека се обръщат, но сега парите от олигарсите и от хазарта отиват за хората“, каза още Борисов.

„Божков опитва да оневини това, което е направил. Много интересно – защо толкова години се е развивал добре неговият бизнес, никой не го е закачал, не говори, че тогава е давал пари. Изведнъж през 2018 ли, 2019 година, започва да тегли такива големи пари. Защо до този момент не го е правил? Как за това не знае нито един от неговите съдружници?“, започна интервюто Борисов.

„Г-н Божков е идвал на срещи с мен, на срещи с прокурори, на срещи на футболните съюзи. „Нове холдинг“ правеше „Спортист на годината“, ако не се лъжа. Не е било срамно да контактува с мен или някой да е смятам, че това е престъпление. Кога възникна проблемът? Проблемът възникна, когато неговите партньори от 20-30 години подадоха сигнали. Тогава вече комисията, агенцията, се впуснаха да правят проверки“, добави премиерът.

След това той се прекръсти и се закле, че по никакъв начин не е получавал пари от Васил Божков.

„Нито съм го виждал, нито съм го чувал, нито някога по такава тема сме говорили. Ако някой си е позволил да взима пари от него, нито знам, нито е споделял с мен“, каза Борисов.

По думите му сега хазартът е държавен и печалбите отиват в бюджета.

„Помните ли, когато между България и Русия имаше трима посредници при доставката на газ? Когато ги премахнах и газът поевтиня с 50%, сега този посредник всеки ден в медията си ме окарикатурява“, добави министър-председателят.

„С много олигарси съм направил така, че парите да отидат в държавния бюджет. Сега хазартът стана 100% държавен – 100% от хазарта ще отиват в българския спорт“, увери премиерът.

 

 


image0 (9K)