НАЙ-НОВИ:

Борисов: Възобновяват се плановите операции

“Добрите ни резултати в битката срещу COVID-19 позволяват възобновяването на плановите операции. Много хора чакат за тях, следващата седмица здравният министър трябва да издаде заповед за подновяването им”. Това съобщи премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

“На 27-о място сме по заболеваемост в ЕС, ваксинацията върви добре, а броят на болните в лечебните заведения продължава да намалява. Само в рамките на седмица излекуваните са три пъти повече от новозаразените. Радвам се, че се увеличава и броят на хората, които искат да се имунизират срещу вируса. Ваксинацията е от изключително значение за справянето ни с пандемията”, съобщи премиерът Бойко Борисов.

Ситуацията в България по отношение на разпространението на COVID-19 трайно се подобрява, основните тенденции вече са стабилни и ваксинацията срещу новия вирус върви при строга организация. Това е докладвано на премиера Бойко Борисов по време на работно съвещание, в което участваха Костадин Ангелов и представители на Националния оперативен щаб и на ваксинационния щаб, преди редовния брифинг, предаде БНР.

  За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
"Очакваме 53 000 наши сънародници да бъдат подкрепени чрез новата…