Борисов: Всички работиха не на 100, на 1000% по убийството в Русе

„Задържаният в Германия извършител на жестокото убийство на русенската журналистка е Северин Надеждов Красимиров, роден през 1997 г. в Русе. Той има една криминална регистрация за кражба на цветни метали“, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов на извънреден брифинг в Министерски съвет.

[ad id=“225664″]

„В рамките на три дни прочетох чудовищни неща за България“, заяви премиерът Бойко Борисов. Той се обърна към присъстващите журналисти с думите: „Вие не сте четвъртата, вие сте първата власт в момента и ви моля да се държите отговорно“. Всички работеха не на 100, на 1000 процента за разкриване на убийството на Виктория Маринова, подчерта премиерът.

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че става дума за спонтанно нападение над жертвата с цел сексуално посегателство. Според него извършителят има характерови нарушения, извършил е извратени сексуални действия, нанесъл е силни удари на жертвата – лицето е тренирало бокс. „На този етап говорим за абсолютно спонтанно нападение, като в предходните часове нападателят е употребил доста голямо количество алкохол“, добави Цацаров.

„В момента се изпълнява европейска заповед за арест и германски съд трябва да прецени нейното изпълнение“, каза още главният прокурор.

Той добави, че има пълно съответствие между ДНК на извършителя с ДНК, открито върху жертвата и намерените вещи.

[ad id=“263680″]

„Иззети са множество веществени доказателства. ДНК материал на задържания е намерен в хода на разследването върху трупа на жертвата, както и генетичен материал от жертвата е бил намерен върху задържания“, уточни Маринов.

„Очакват се още доказателства от Института по криминалистика“, добави министърът на вътрешните работи. Той обясни, че заподозрени лица са задържани във връзка с разследването в областната полиция в Русе за изясняване на алибито им и при липса на съпричастност към деянието са били освобождавани.


image0 (9K)