НАЙ-НОВИ:

Борисов вбесен: Сменяме КЕВР! Не може да говорят глупости за скок на цената на парното с 20%

“Още днес ще се опровергае прогнозата за 20% увеличение на парното.” Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти по време на инспекция на завършения обходен път на Габрово, водещ към бъдещия тунел под Шипка, става ясно от видео в профила на министър-председателя в социалната мрежа Фейсбук.

Той припомни, че България е успяла да договори намаление в цената на природния газ с „Газпром“ в размер на повече от 42 % и то със задна дара.

“Ще обсъдя с колегите, и без това им е изтекъл мандатът, смяна на КЕВР. Такива глупости не може през седмица-две да се говорят за такива неща. Говорят за бъдеще време, ако станело нещо, еди-какво си. Те излизат и казват: ще вдигнем с 20 % цената на „Топлофикация“,” ядоса се Борисов.

Публикувахте от Бойко Борисов в Четвъртък, 4 юни 2020 г.

Министър-председателят се ядоса на въпроза за парното. “Кой ви накара сега да питате това? Ние ви правим мостове, тунели, пътища, ти ме питаш за разцепление”, негодува той.

“Към днешна дата имаме 42% намаление на цената на газа и то със задна дата”, каза още Борисов и добави: “Такива тежки преговори водихме с “Газпром” и свалихме цената на газа не с 4%, а с 44%.”

“Да, през годините топлофикациите са задлъжнели много, защото не вдигаха, и при Орешарски не вдигаха цената, и като всеки един продукт – това се плаща. Или ще влязат в час да говорят това, което реално имат, а не да ми правят прогнози и след няколко дни да опровергават, днес сега ще го опровергават“, допълни Бойко Борисов. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Васил Божков е изпратил сигнал до главния прокурор по мейл,…