Болно дете почина от глад, намериха го прегърнало мъртвата си майка

Четиригодишно момченце почина от глад две седмици след внезапната смърт на майка си. Малкият Чадрак Муло стоял две седмици с тялото. Той не могъл да се обади за помощ или да се нахрани сам, тъй като е болен от аутизъм и има сериозни проблеми със слуха, съобщи NOVA.

[ad id=“225664″]

Детето било открито в семейния апартамент в Източен Лондон, прегърнало тялото на мъртвата си майка. Това се случило, след като учителите му се обезпокоили, че седмици наред то не се е появявало в училище.

„Смятаме, че малкият Чадрак е живял сам в дома около 14 дни след смъртта на майка си”, каза Мари Хасел от полицията.

Тя поясни, че майката Естер Екети-Муло е починала внезапно от епилептичен припадък в първите дни на октомври миналата година. А Чадрак, който страдал от проблеми с усвояването на информация и имал аутизъм, останал сам в апартамента с тялото на майка си, неспособен да се погрижи сам за себе си, нито да се обади за помощ. Той умира от дехидратация и глад.

„Толкова е тъжно. Можех да бъда неговият спасител. Естер беше добра и мила жена, а синът й беше много сладко дете. Ние трудно общувахме с тях”, споделя съседът Джъстин Кинг за „Ивнинг Стандард“.

По информация на „Дейли Мирър“, Естер е дошла във Великобритания от Конго.


image0 (9K)