Бойко Борисов в Стара Загора: На два пъти БСП „строят“ „Белене“ и нищо – само задължения, които ние плащаме

Бившият премиер пое ангажимент към старозагорци за финансиране на продължението на новия парк ако ГЕРБ управлява

Сплотихме хората в Стара Загора и те чувстват нов дух – това е най-доброто, което направихме. Хубави неща се случиха в града – спортни и културни събития, инфраструктура, транспорт… Благодаря ви, че участвате в развитието на Стара Загора и нейния просперитет, важно е да участвате и в развитието на държавата. Това каза Живко Тодоров, областен координатор на ГЕРБ и кмет на Стара Загора, при представянето на приоритетите за управление на партията. На събитието, което се проведе в залата на Старозагорската опера, присъстваха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, водачът на листата за Старозагорски избирателен район Емил Христов, както и бившият министър на финансите Владислав Горанов.  

BB2_resized„Нека и след 26 март да продължим да надграждаме направеното досега“, посочи Живко Тодоров. „Нищо не става с магическа пръчка, някой прави ли си такива илюзии след 90-те години на миналия век? Всичко се изработва с много труд и усилия, показваме рeзултати“. Областният координатор на ГЕРБ призова да правим крачки напред, а не назад, защото другите сме ги видели през 2013-2014 г. с фалита на КТБ.  „Знаете ли колко пари изгубиха общините, бизнеса, хората тогава, попита Живко Тодоров – а тези пари ги платихме всички ние“.
Според него развитието на една държава не става днес и веднага, и трябват още много усилия, за да стигнем западните държави. „В Стара Загора преди шест години автобусите и тролейбусите бяха 30-годишни. Ето, че днес имаме чисто нови. Междублоковите пространства не бяха пипвани 30 години, оправихме голяма част от тях, продължаваме нататък. Това е възможно, защото управляваме разумно, постигнахме ниски цени на обществените поръчки“, подчерта Живко Тодоров.

BB4_resized„Нашият водач – Емил Христов е местен човек. И за това благодаря на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и на Бойко Борисов, защото те се довериха на Стара Загора, на нашия избор. За областта това е много важно признание. Като председател на Общинския съвет Емил Христов се доказа като човек, който е близо до всеки един, до всяко едно населено място. Няма кмет или кметски наместник, който не го познава. Утре като стане народен представител всеки може да вдигне телефона и да го намери“, категоричен бе Живко Тодоров. Той посочи и младите лица, които са кандидати за депутати от ГЕРБ и обясни, че в листата на БСП вижда същите лица, които е виждал и като ученик, само че сега те говорят за промяна. Според него на България са необходими млади и перспективни хора, които имат визия за развитието на града и държавата ни.
„Когато имаше трудни моменти вие ме подкрепяхте“, категоричен бе водачът на листата в Стара Загора Емил Христов. „Без вас и вашето доверие ГЕРБ нямаше да е силата, която е в момента. Всички знаем какво беше преди шест години в града, работим много и резултатите са видими. Той посочи, че образованието е водещ приоритет от години в общината, и че направеното в образователната инфраструктура – училища, ясли и детски градини е инвестиция в нашите деца. „Нека на 26 март да докажем за пореден път, че не искаме някой да ни отклони от пътя ни на развитие, призова Емил Христов.  

Според изискванията от Маастрихт държавите не трябва да имат повече от 3% дефицит. Външният дълг не трябва да надвишава 60%. Ние оставихме страната с бюджетен излишък, с 0% дефицит и с 27% външен дълг. ГЕРБ държа България на първа скорост, заедно с отличниците в Европа. На Балканите няма по-стабилна и напреднала държава от страната ни“. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред жители на Стара Загора. Той подчерта, че България е на второ място по постигнат икономически растеж в Европа. „Не сме допуснали Европа на две скорости и няма да го допуснем“, заяви Борисов.

Бившият премиер коментира, че БСП не могат дори да боядисат изграденото от ГЕРБ. „Оставихме 14 милиарда във фискалния резерв, постигнахме финансова стабилност на държавата, въпреки изплатените 6,2 милиарда лева стари задължения за фалиралата при БСП КТБ, за руските и американските централи“, обясни Борисов. „На два пъти БСП „строят“ „Белене“ и нищо – само задължения, които ние плащаме. Сега отново се готвят да го направят. Стойнев отиде в щатите да подписва договор с американците за 10 млрд. лв.“.  

Бойко Борисов подчерта, че като министър-председател е опознал добре всички европейски лидери. „ЕК отпусна 320 милиона лева на България за опазване на външната граница на ЕС. Това бе постигнато с много диалог и дипломация. Знам как би се приело в Брюксел някой да отиде и да им тропа по масата. След като ЕК има инструменти да те санкционира, трябва да бъдеш внимателен и да си спазваш стриктно ангажиментите“, каза Борисов.

BB3_resized

Бойко Борисов обясни пред жителите на Стара Загора, че предизборната програма на ГЕРБ е реално изпълнима. „Основен приоритет за нас в следващ управленски мандат е прекратяването на бюрокрацията. Един и същи служител може да събере нужните документи, вместо хората и представителите на фирмите да обикалят с дни“, каза той. По думите му, необходимите пари за двойно увеличение на заплатите на учителите са 350 милиона лева на година. „Ние оставихме 880 милиона излишък в бюджета само за месец януари тази година– осигурили сме средствата за увеличение на заплатите за 2,5 години напред“, подчерта  бившият премиер. Според Борисов родителите трябва да бъдат принуждавани децата им да посещават училище, защото необразованите граждани са или безработни, или стават престъпници.

Няма да променяме данъчната система, защото добрата събираемост и борбата с контрабандата за тези две години управление на ГЕРБ дадоха резултат. 4, 7 млрд. повече приходи има в бюджета, благодарение на това“, заяви Бойко Борисов. По думите му, при 10 % данък всички си плащат задълженията към държавата и не се укриват доходи.

Председателят на ГЕРБ обясни, че сметките на всички енергийни дружества са пълни и цената на тока не е мръднала за две години. Според Борисов протестите през 2013 година, довели до оставката на първото правителство на ГЕРБ, са били в резултат на манипулация на 20% от сметките на хората. Той коментира, че няма да се учуди, ако БСП готвят и нови предизборни внушения от типа „Костинброд“.

По думите на Бойко Борисов обещанията на левицата, че държавата ще плаща за жилищата и бизнеса на хората, ще доведат до фалити. „Две години няма да плащаш данъци – кой ще плаща пенсиите и заплатите тогава? Както „новото лице на БСП“ Румен Гечев фалира банките 1996 година, така ще фалират и сега. Хората ще плащат сметката отново. Комунистите най-много обичат парите на другите. Няма нищо безплатно“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Борисов изтъкна направеното от ГЕРБ за региона на Стара Загора. Той подчерта, че АМ „Тракия“ не е била ремонтирана 30 години. „Изпълнили сме всички поети ангажименти към Стара Загора. Само за един час по АМ „Тракия“ стигате до Бургас, до София и до Истанбул“, каза лидерът на ГЕРБ. Той пое ангажимента да осигури необходимите 4 млн. лв. за изграждане на втория етап на новия парк „Артилерийски“ ако ГЕРБ състави правителство.
Бившият финансов министър Владислав Горанов бе категоричен, че качественото управление, което ГЕРБ предлага, е безалтернативно. „Благодарение на правителството на Бойко Борисов, отчитаме 2-3 пъти над средния ръст на икономиката в Европа“, коментира той. Горанов определи програмата за управление на ГЕРБ като изключително прагматична. „Популизмът, който завладява Европа, е на път да срине цели общества. Ние не можем да застанем пред хората и да обещаем нереални неща. БСП заблуждават хората с единствена цел – властта. За нас управлението не е самоцел, а отговорност. ГЕРБ е партията, която доказа, че владее технологията в управлението. Едва ли има някой, който се съмнява, че имаме най-подготвените кметове и министри. Затова ГЕРБ трябва да има своето трето правителство“, категоричен бе Владислав Горанов.


image0 (9K)