НАЙ-НОВИ:

Бойко Борисов за проваления „мач в две полувремена” с Корнелия Нинова

„Правихте 2 дни студиа, ние се готвихме, разбрахме се, съгласихме се двата щаба за „мач в две полувремена” – експертите- кандидати за министри от двете партии, втората част – само аз и г-жа Нинова на 4 очи, по 45 минути. Говорих с нея най-джентълменски по телефона. Тя каза: „Не!””. Това коментира пред NOVA телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за проваления дебат между него и Корнелия Нинова.

Относно отказа на БСП в дебата да участват и експертите, Борисов попита:

„От какво ни е страх да си покажем хората, които ще изпълняват програмите?” Казах на Нинова, че от моя страна ще участват Томислав Дончев, Влади Горанов, Екатерина Захариева и Лили Павлова. Не са скандалджии”, коментира Борисов.

Борисов е категоричен, че шансът за дебат е провален, дори и да бъде насрочена друга дата.

„Няма да има дебат. Угодих им, а тя ме разиграва”, заяви Борисов. „За сряда положих всички усилия, бях си преправил цялата програма. Вече графикът ми е пълен”.

Единствените, с които бих започнал преговори за съставяне на правителство, са Реформаторският блок и Патриотите. И те в своите изказвания посочват доста добри неща, които сме направили. Ако се постигне такъв вариант, първите, с които ще седнем да разговаряме, са те”, заяви бившият премиер.

Той определи като манипулация и лъжа твърденията, че формацията на Веселин Марешки е „обгрижвана от ГЕРБ”, за да може да се превърне в патерица, която да подкрепи евентуален бъдещ кабинет.

Нищо общо няма между ГЕРБ и партията на Марешки. С „Воля” не можем да направим коалиция, защото принципите ни са различни”, категоричен бе Борисов.

„Моето истинско притеснение е какво ще се случи след 26 март, защото трябва да се измине една много трънлив пътека, за да се състави правителство. Ще има нужда и от нормални хора в опозиция”, коментира още Борисов. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Температурите са в интервала от - 3 С° до +…