НАЙ-НОВИ:

Близките на Милен Цветков за първи път чуха разказа за случилото се

На заседание днес Софийският градски съд разпитва свидетели по делото срещу Кристиан Николов – обвиняем за умишленото причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков.

Обвиненият за смъртта на Милен Цветков не взимал наркотици, а хранителни добавки

Цветков загина навръх Великден 2020 година, след като колата му, спряла на червен светофар, беше ударена от джипа на Николов със скорост от близо 100 км/ч.

Освен шофирайки с превишена скорост, 22-годишният мъж е бил зад волана под влиянието на три различни вида наркотични вещества. Николов е в ареста от почти година.

Десет месеца след смъртта на Милен Цветков неговите близки за пръв път чуха подробности за катастрофата, при която загина журналистът.

Пред Темида днес обяснения даде годеницата на Николов – Симона Цанкова. Тя каза, че всичко започнало ден по-рано, когато на импровизиран купон отпразнувала рождения си ден.

Огласиха доказателството, че колата, убила Милен Цветков, е карана от Кристиан Николов

В показанията си Цанкова твърди, че през цялата вечер Кристиан Николов се е разхождал с чаша водка, но не знае колко е изпил. Малко преди да си легнат – около 4 ч., Николов ѝ казал, че е изпил един шот.

В къщата имало и наргиле, но не и дрога. Кристиан, твърди Цанкова, водел изключително здравословен начин на живот. Имал много критично отношение към наркотиците.

На следващия ден по обед, Кристиан, Симона и техният приятел Георги Иванов излезли на разходка. За целта взели джипа на майката на обвиняемия, защото той бил най-накрая на алеята за коли и ключовете били оставени в къщата на Кристиан.

След като тръгнали на разходка, в колата Симона седнала отзад, по диагонал на шофьора. По време на пътуването чела упътването на колонките за музика, които Кристиан ѝ подарил за рождения ден. Не е имала видимост към предното стъкло и не могла да наблюдава посоката на движение и скоростта.

Изведнъж чула вик от Георги и последвала катастрофата. Джипът им продължил да се движи още малко по инерция, след което се ударил в ограда. От удара, вратите били заяли и с помощта на притекли се хора успели да излязат. Веднага след това Георги си тръгнал, спомни си Симона пред съда.

Софийският градски съд заседава по делото за катастрофата с Милен Цветков

Отново по нейни показания, Кристиан се опитал да помогне на пострадалия Милен Цветков като му направил изкуствено дишане.

Георги Иванов, който е син на депутата Лъчезар Иванов, не се яви в съдебната зала. Оказа се, че отдавна не живеел на адреса, на който била изпратена призовката за делото. Според адвоката му, момчето от години живее в Италия и предвид пандемията не е ясно кога ще се върне в България. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Компанията Фейсбук съобщи във вторник, че в близките дни ще…