НАЙ-НОВИ:

БК Берое претърпя загуба от Университатя Крайова

Баскетболният Берое загуби втората си контрола в спортна зала „Стара Загора“ от тима на Университатя Крайова с 58:88. Умората в тима на домакините натежа в днешната среща и това си пролича в хода на целия двубой.

Берое започна добре днешния мач, но въпреки това след няколко минути гостите успяха да поведат. В средата на частта „зелените“ изравниха, но до края Университатя успя да поддържа макар и минимална преднина. В заключителните секунди гостите отбелязаха на два пъти и затвориха частта при 12:20 в своя полза.

Далеч по-резултатни бяха вторите 10 минути на двубоя. И двата тима успяха да намерят правилния път към противниковия кош. За наше нещастие румънският тим продължи да бъде по-свежия на игрището. Това си пролича от няколко успешни нападения в заключителните минути преди почивката. Паузата в мача дойде при резултат 33:45.

След почивката умората в редиците на Берое излезе на преден план. Старозагорци отстъпиха пред по-агресивната игра на своя опонент. На този фон гостите наредиха и успешна стрелба от зоната на трите точки. В края на третата четвърт „зелените“ вече изоставаха с 28 точки от румнския си противник – 44:72.

В последната четвърт картината на терена не се промени съществено. Дистанцията в резултата се запази около 30 точки. Последният гонг дойде при окончателното 58:88 в ползва на Университатя. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
  Григор Димитров ще започне участието си на Откритото първенство…