Биографът на Ламбо: От сутринта е много по-добре. Можем само да се молим

Големият актьор Стефан Данаилов е изведен от състоянието на медикаментозна кома, в което лекарите от Военномедицинска академия го поддържаха, за да могат да проведат терапевтични интервенции в белите му дробове, съобщава „Монитор“.

Филмовата и театрална легенда е много по-добре и вече говори. „Доколкото разбрах вече е в съзнание и може да води съзнателен разговор“, сподели ни негов близък. Стана ясно още, че актьорът вече диша самостоятелно.

Че звездата на Народния театър се подобрява потвърди и неговият биограф – журналистът Георги Тошев, който обаче не иска да споделя подробна информация с медиите. „Той е по-добре, което мен ме радва. Всички близки преживяваме състоянието му. Няма какво друго да се каже. Всички се вълнуваме, но не можем да помогнем. Да пишем добре ли е, зле ли е – пълна безсмислица. Можем да пишем за Стефан като се оправи. Добре е, слава Богу! От сутринта е много по-добре. Можем само да се молим.“, каза Тошев.

По-рано премиерът Бойко Борисов пусна снимка в социалните мрежи с текст: „С теб съм“. След това и лидерът на БСП Корнелия Нинова написа: „Скъпи приятели, много съм щастлива да ви кажа, че Стефан излезе от комата. Контактен е, диша самостоятелно и е много по-добре. Даже иска да се прибира у дома. На лекарите от ВМА – огромно благодарим!“.

От ВМА отказват всякакви коментари.

След инцидент през август Ламбо бе приет по спешност в болница в Бургас, където му беше направена операция на тазобедрената става. След допълнителни изследвания през септември на големия артист бе назначена рехабилитация във военния санаториум в Хисаря. Въпреки това той се върна на сцена и дори игра в няколко постановки, където героят му е в инвалидна количка.

Данаилов страда от паркинсон, високо кръвно и сърдечни проблеми. Преди време преживя и онкологично заболяване като заради възстановяването си цели пет години не се бе качвал на сцена. Направи го отново през юни тази година – при това на скутер на сцената на Народния театър. Той бе част от екипа на „Актрисата“ и влезе в ролята на застаряващ любовник с вид на хипи, с дълги сиви коси и с фланелка „Аз победих анорексията“.

 


image0 (9K)