НАЙ-НОВИ:

Биков: Радев иска да предизвика политическа криза

“Не е новина, че президентът поиска оставка на правителството, защото той го направи и преди няколко месеца. После се скри. В момента президентът иска да предизвика политическа криза, но не казва какво предлага да се прави после”. Това каза в интервю за програма “Хоризонт” на БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Това, което се случи на протестите снощи, според Биков е резултат от думите и действията на президента през последните години.

“Президентът участва в сценарий за дестабилизиране на държавата, но не уточнява какво ще се случи след това”.

Биков отговори на въпрос защо снощи е бил свикан паралелен митинг на ГЕРБ:

“В продължение на три години се опитваме да спрем привържениците на ГЕРБ. Те са точно толкова равни пред закона и имат право да изразят мнението си. Нито един от тях не провокира и не счупи нещо. Отсреща имаше хора на Васил Божков от една от агитките на “Левски”. Искаха да ни набият. А това са хората, които президентът легитимира като борци срещу мафията. Това са хора, които искат безвластие”.

Президентът трябва ясно да каже какво ще прави с тези над 1 млн. души, които подкрепят ГЕРБ, допълни депутатът.

“Надявам се днес протестът да мине по-добре. Убеден съм, че огромната част от хората са почтени и цивилизовани и няма да позволят провокации”, каза още Тома Биков. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Вътрешният министър Младен Маринов обяви, че няма да приеме оставката…