Бизнесмени и доказани учени влизат в новото Настоятелство на Тракийски университет

Днес се проведе първото заседание на новото Настоятелство на Тракийски университет, което е оглавено от проф. Иван Станков-дългогодишен преподавател във висшето учебно заведение и бивш ректор от 2007-ма до 2015-та година.

В Настоятелството са включени силни бизнесмени от региона и страната, която дейност е тясно свързана със специалностите на висшето училище. Част от тях са основателят на „Булагро Груп“- Христофор Бунарджиев, съсобственикът на „Дерони“- Димитър Ангелинов, Красимир Станев –изпълнителен директор на „Албена холдинг“, Чавдар Савов от „Копекс“. Към екипа ще се присъедени и младият и успял старозагорец Красимир Терзиев, който е ръководител на международните продажби във „Виваком“.  Специална покана да стане част от университетското настоятелство е получил и световноизвестния физик от Казанлък –Теодосий Теодосиев, който най-вероятно ще успее да се включи актвино в следващото заседание.
Всички идеи , както на ръководството на университета, така и на Настоятелството бяха широко обсъдени за бъдещото развитие и обвързване на студентите със сериозни стажове във фирмите. Г-н Ангелинов предложи университът да изисква обратна връзка с доклад от работодателя, а не само служебна бележка от студента, каквато е практиката на повечето университети.
Част от дневния ред беше обсъждането на бюджета и възможностите за допълнително финансиране на Тракийски университет. Ректорът на учебното заведение доц. Добри Ярков разясни на присъстващите , че по негово нареждане  в момента се извършва вътрешен одит с участието на независими експерти, който трябва да направи ревизия на всяко едно звено. След неговото приключване финансовите средства ще бъдат оптимизирани и заплатите на всички служители ще бъдат вдигнати с 20 процента.
Следващото заседание на Настоятелството на университета ще се проведе в началото на месец април.


image0 (9K)