НАЙ-НОВИ:

Бивш антимафиот, осъден на 7 години за смъртта на Чората, сам се предаде в полицията

Бившият антимафиот Мирослав Писов, който заедно с четиримата си колеги бе осъден на 7 години затвор за убийството на Ангел Димитров – Чората, днес пристигна пред ОД на МВР в Благоевград, за да се предаде и влезе доброволно в затвора, събщи в. “24 часа“.

“Тези абсурдни присъди са политическо решение на групата на Лозан Панов, която не работи за България.  Изпълнява се поръчка. За 15 г., докато течеше делото, 17 професори, светила в медицината, бяха категорични, че смъртта на Ангел Димитров не е причинена от действията на полицията”, коментира Писов, който заедно с колегите си Иво Иванов, Борис Механджийски, Георги Калинков и Янко Граховски, бяха осъдени окончателно от ВКС на по 7 г. затвор.

Ангел Димитров-Чората почина при задържане по време на акция “Респект” на 10 ноември 2005 г. в Благоевград.

За смъртта му бяха обвинени петимата благоевградски полицаи. Делото срещу тях продължи 14 г., като на някои инстанции бяха осъждани, на други оправдавани. След оправдателната им присъда, съдът в Страсбург обаче осъди България, а делото бе върнато за ново разглеждане. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Съдът остави в ареста 21-годишния Йордан Иванов, обвинен за убийството…