Берое с втора поредна загуба в първенството

Берое загуби от Етър във Велико Търново с 2:1 в мач от 8 кръг на efbet Лига. Домакините поведоха в 34-та минута с попадение на Даниел Младенов. В 69-та минута „Берое“ остана с човек по-малко, но две минути след това Камбуров изравни със своето попадение номер 224 в елита.
Берое започна по-активно срещата и владееше инициативата в началото на срещата. Гостите организираха няколко бързи атаки, които обаче не завършиха с удар към вратата на Иванов.

В 9-та минута Желев успя да проние и навлезе в пеналта, където центрира остро, но Здравко Илиев успя да избие точно пред Педро и предотврати попадение.

В следващите минути домакините пък бяха по-активният отбор, но не стигнаха до сериозна опасност.

Етър излезе напред в резултата в 34-та минута. Ковчев проби по крилото и центрира в пеналта, където Младенов бе най-съобразителен и прати топката в мрежата – 1:0.

Две минути след това при идентична ситуация Стоянов предостави за Ивайло Димитров, който стреля от непосредствена близост, но Перниш прояви невероятен рефлекс и изби.

В 38-та минута домакините останаха четирима на двама при бърза своя атака. Ковачев изведе Димитров сам срещу Перниш, но вратарят успя да изпревари нападателя в последния момент.

Две минути след това Бриджидо отигра триково за Камбуров, а той намери Меледже на границата на наказателното поле. Халфът шутира в далечния ъгъл, но топката срещна гредата над Иванов.

В ответната атака Ковачев спря центрирана от десния фланг топка и шутира от около 12 м, но кълбото рикошира в Желев и Перниш спаси.

В 43-та минута след отлична атака за „Берое“ Камбуров намери Минчев пред пеналта, а той изведе Педро на стрелкова позиция. Португалецът отправи силен удар в близкия ъгъл, но Иванов изби.

Минута преди края на полувремето след разбъркване в наказателното поле на домакините най-съобразителен бе Цветков, който пое и стреля силно под гредата, но нова много добра намеса на стража предотврати изравнително попадение.

Александър Томаш извърши две промени в състава още на почивката. Вместо Генев и Бриджидо в игра се появиха Алкан и Вандерсон.

В първите пет минути на втората част Берое изпълни два корнера. При първия Бандаловски не успя да стреля в последния момент, а при втория Алкан стреля с глава, но Иванов спаси.

В следващите минути отново Берое доминираше и притисна съперника, създавайки няколко разбърквания в наказателното поле, но не се стигна до опасност.

В 58-та минута Ковачев проби добре и намери Димитров, който пое, навлезе в пеналта и стреля с левия крак, но Перниш спаси.

Минута след това Камбуров получи пас в наказателното поле и успя да отправи труден удар, но след намеса на Иванов топката излезе в корнер.

В 63-та минута Педро получи от Цветков и стреля в движение от около 18 м, но не намери вратата.

Берое имаше отличен шанс да изравни в 68-та минута, когато Василев получи перфектен извеждащ пас в пеналта и предостави за Камбуров, но нападателят не намери добре топката и я прати над вратата.
Две минути след това Берое остана с човек по-малко, след като Иван Бандаловски получи втори жълт картон и бе отстранен.

В 71-та минута обаче Берое успя да изравни резултата. Василев отново проби в наказателното поле и центрира, а Камбуров се извиси над всички и прати топката в мрежата за 1:1.

Четири минути след това Ковачев успя да пробие и навлезе в наказателното поле, където се озова сам срещу Перниш, но стража отрази удара на младока. Последваха два поредни корнера, а при първия от тях се получи много сериозно разбъркване и само добрата намеса на Желев предотврати попадение.

В 79-та минута центрирана в пеналта топка достигна до Педро, който стреля от въздуха, но не успя да се разпише.

Две минути след това нов пробив на Василев завърши с пас към Камбуров. Нападателят овладя и стреля силно от границата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри от гредата.

Три минути преди края Стоянов получи пред наказателното поле и изведе Димитров, който стреля в движение, но топката мина на метър от целта.

Минута след това пробив по десния фланг завърши с центриране в наказателното поле, където Милчо Ангелов засече от непосредствена близост и успя да прати топката в мрежата – 2:1.

В добавеното време Камбуров стреля от пряк свободен удар, заложен на около 18 м, но топката мина на сантиметри от гредата.


image0 (9K)