Берое спечели точка при гостуването си на Нефтохимик

Берое завърши 0:0 при гостуването си на Нефтохимик в третия плейофен двубой от втората осмица на група Б на Първа лига. Двубоят се игра на стадион Лазур през празни трибуни заради наказание на бургаския клуб.
Във 2-ата минута Венцислав Христов подаде към Галин Иванов в наказателното поле, но Душан Перниш спаси след отправения удар.

В 6-ата минута Мариян Огнянов изведе Венцислав Христов на чиста позиция в пеналта. Нападателят стреля по диагонала, но Перниш успя да избие в корнер. Нищо опасно не се случи след неговото изпълнение.

Радослав Кирилов центрира опасно в 9-ата минута, но защитата на домакините успя да се справи. В 18-ата минута Веселин Пенев намери Жуниор Мапуку в пеналта, който свали за Матеас Делич. Хърватинът стреля, но Янко Георгиев успя да спаси.алин Иванов стреля директно от пряк свободен удар, заложен на 35 метра от вратата, в 21-ата минута, но Душан Перниш не бе затруднен и улови.

В 24-ата минута Жуниор Мапуку бе изведен от Карлос Охене. Конгоанецът центрира в пеналта, където Радослав Кирилов пробва атрактивен удар, но не намери добре топката.
След почивката двата отбора заиграха на сигурно и интересните положения почти липсваха пред вратите.Едва в последните 20 минути противниците се активизираха.

В 75-ата минута Карлос Охене се оптиа да изведе Жуниор Мапуку в наказателното поле но вратарят Георгиев успя да изпревари нападателя в пеналта и улови.

Минута след това домакините създадоха опасна ситуация, при която Мариян Огнянов изведе Галин Иванов и той опита нещо средно между центриране и удар по диагонало, но топката мина края вратата на Берое.

В 82-ата минута Жуниор Мапуку намери много добре Атанас Зехиров, който центрира остро в пеналта. Там Почански засече, но топката беше избита от Илия Миланов в корнер.
На 29 април 2017, събота от 20 часа Берое гостува на „Локомотив“ (Горна Оряховица).


image0 (9K)