Берое спечели в края срещу Етър

Берое победи Етър с 2:0 при подновяването на шампионата в среща от XXI кръг на efbet Лига. През първата част Берое владееше инициативата, но съперникът също имаше своите възможности. Гол обаче не падна и двата тима се оттеглиха при нулево реми. През втората част играта на терена не се промени много и „зелено-белите“ продължиха да атакуват, създадоха редица опасности. Головете обаче паднаха в самия край на мача. Първо Октавио откри в 88-та минута, а Камбуров оформи крайното 2:0 с гол в добавеното време. Това бе попадение номер 229 за нападателя в елита!
Четирима футболисти направиха официален дебют за Берое  – Теди Мезаг, Гаюс Макоута, Стив Фуртадо и Крум Стоянов.
Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендата на старозагорци Петко Петков.
Oще във 2-та минута Фуртадо центрира опасно, а Иванов изпусна топката. Стоянов опита да порази вратата, но шутът му бе блокиран.
Берое натисна съперника още в първите минути и на три пъти центрира опасно топката, но не успя да застраши сериозно вратата.
В 12-та минута Фуртадо центрира от корнер, а Ангелов засече с глава, но не намери целта.
Девет минути след това Конте намери Камбуров в пеналта, а нападателят предостави за Макоута зад себе си. Ударът на последния обаче мина на сантиметри от гредата.
Гостите стигнаха до много сериозна опасност в 26-та минута. Лагоа центрира в пеналта, а там топката бе свалена за Дюлгеров, който веднага отправи удар, но кълбото срещна напречната греда.
В 32-та минута отново Фуртадо центрира опасно, но Кацаров успя да изчисти точно пред Макоута.
В ответната атака Антон Огнянов отправи удар от наказателното поле, но не затрудни Перниш и вратарят улови.
Иван Минчев центрира от фаул в 35-та минута, а Камбуров успя да докосне топката с глава, но не и да затрудни Иванов.
В 40-та минута Илиев центрира в пеналта, а там Ангелов не успя да изчисти добре топката. Перниш изби, но в краката на Мартинович, който веднага стреля, но стражът отново се намеси и изби.
Две минути след това Макоута намери Стоянов на фланга, а той предостави за Цветков, който стреля в движение от границата на пеналта, но Иванов спаси.
 В 48 – та минута Цветков нахлу  в пеналта и предостави за Конте, Точно пред него обаче Илиев успя да засее топката, а след това Иванов с усилия спаси.
В 51-та минута Макоута предостави за Фуртадо на фланга, а той центрира в пеналта, където Камбуров засече с глава, но не намери вратата.
В 68-та минута Фал проби, навлезе в пеналта и върна за Минчев, който стреля в движение, но не намери очертанията.
Малко по – късно  Цветков напредна и намери Стоянов на чиста позиция, но ударът на играча мина на сантиметри от гредата.
В 75-та минута Цветков центрира за Октавио, който засее с глава, но ударът му срещна гредата, а след това защитник изби в корнер.
След изпълнението Минчев отново центрира в пеналта, където обаче куп играчи се разминаха с топката.
В 79-та минута гостите организираха бърза атака, при която Боджадж намери Ангелов, а той веднага предостави за Иван Стоянов. Туба обаче успя да блокира удара, а след това Перниш се намеси пред Милчо Ангелов.
Три минути след това Перниш се намеси след удар на Стоянов от границата на наказателното поле.
Берое успя да открие резултата в 88-та минута, когато Октавио поде атака, тя премина през Камбуров и Цветков, който предостави за Желев. Последният центрира в пеналта, където Октавио завърши атаката с глава и прати топката в мрежата – 1:0
В добавеното време Минчев предостави отлично центриране в пеналта, а там Мартин Камбуров не сбърка от близка дистанция и прати топката във вратата след удар с глава – 2:0

image0 (9K)