Берое смаза Локо ГО след почивката, но загуби

Берое загуби злостащно домакинството си от Локомотив ГО с 2:3 в среща от 27 – я кръг на Първа лига пред 800 зрители. Гостите поведоха с три гола, а беройци останаха с десет души още в 20 – та минути след изгонването на капитана Иво Иваново заради удар без топка на противников футболист. Мапуку върна два гола, а домакините размазаха противника си в намален състав след почивката, но съдийската бригада беше на много слабо ниво и си навлече гнева на старозагорските фенове с неадикватните си отсъждания (фалове , засади) в ущърб на старозагорския тим.

Отборите на Берое и Локомотив ГО малко трудно се приспособиха към тежкия терен на стадиона под Аязмото. Първите минути бяха по-предпазливи и не стреляха към вратите. В 20-ата минута капитанът на Берое Иво Иванов беше изгонен с директен червен картон, който удари с лакът противников състезател и реферът Ангелов му показа директен червен картон и Берое остана с 10 души. Две минути след това Локомотив откри резултата. В 22-рата минута нападателят Кифуети се възползва от колективна грешка в отбраната на Берое и с удар от наказателното поле откри резултата – 0:1. В 25-ата минута Узунов от гостите овладя една топка пред границата на пеналта и стреля, но вратарят Перниш успя да улови топката. През тези минути гостите владееха повече топката и в 26-ата минута вкараха втори гол, който може да се счита и за случаен. Ндонгала отправи удар от 15 метра и топката се чукна в напречната греда и се удари в гърба на Перниш и влетя в мрежата за втори път. В 37-ата минута Антон Карачанаков от домакините се опита да изненада вратаря Банков с удар от фаул, но стражът на Горна Оряховица успя да избие топката. Берое пропусна да намали пасива си в 42-рата минута, когато нападателят Мапуку напредна вляво в наказателното поле и стреля диагонално, но топката се удари в страничната греда и се върна в полето, където беше изчистена.
На почивката от Берое наградиха със специален плакет бившия защитник на старозагорския клуб Илия Илиев, който през тази седмица празнува 60-годишен юбилей. Илиев спечели шампионската титла с Берое през 1986 година, а за клуба е изиграл 289 мача.
След почивката Берое, въпреки намаления си състав, натисна яко противника си, търсейки голове. В 49-ата минута Карачанаков отправи фронтален удар от фаул, но топката мина над напречната греда. Локомотив се възползваха от една от редките си атаки в 62-рата минута и вкараха трети гол, след като Отман намери непокрития Узунов пред наказателното поле, който със силен удар от 18-19 метра се разписа за 0:3. Въпреки негативният резултат, Берое се вдигна на щурм и върна два гола чрез Мапуку. В 66-ата минута конгоанецът беше изведен след дълго подаване в пеналта на гостите, където Мапуку преодоля Фиданин и стреля във вратата за 1:3. В 70-ата минута Мапуку пое топката в наказателното поле и стреля, но кълбото профуча край вратата. След тоталния натиск Берое вкара още един гол в 72-рата минута, след перфектна комбинация. Почански подхвана атака от центъра и намери Охене пред наказателното поле, където той пък отляво подаде към Мапуку, който се разписа за втори път. До края на мача Берое владееше положението на терена, но нямаше шанс да вкара поне трети изравнителен гол.


image0 (9K)