„Берое“ разгроми „Черно море“ с 4:0 на стадиона под Аязмото

Берое победи Черно море с 4:0 в мач от 6 кръг на efbet Лига. „Зелено-белите“ притиснаха съперника през първата част и успяха да открият резултата с дебютен гол на Кукула в 40-та минута. Шест минути след подновяване на играта отново Кукула удвои аванса за своя тим след чудесен удар с глава – 2:0. Иван Минчев направи резултата 3:0 в 58-та минута след елегантен удар от наказателното поле. Алиун Фал също се разписа в 68-та минута и оформи крайното 4:0.

Oще в първата минута Берое организира добра атака, при която Фал получи в пеналта, но реферът отсъди игра с ръка на нападателя.

Домакините продължиха да бъдат по-активния отбор и да притискат съперника.

В 10-та минута при нова добра атака Макоута центрира в пеналта, там Кукула продължи за Фал, който обаче бе изпреварен в последния момент от стража на гостите.

В 19-та минута Исмаил Иса от гостите бе изведен зад отбраната и излизе сам срещу Василев. Нападателят стреля, а вратарят успя да отклони топката, която излезе в корнер на сантиметри от гредата.

В 30 – та минута Макоута центрира опасно в наказателното поле, където Георгиев боксира, топката попадна във Фуртадо, който предостави за Конте. Гвинеецът се опита да я прати елегантно с прехвърлящ удар, но кълбото мина на сантиметри от горната греда.

В 34-та минута Минчев центрира от пряк свободен удар, а Ангелов игра с глава в пеналта. Ударът му обаче мина на сантиметри от гредата.

Берое все пак успя да излезе напред в резултата в 40-та минута, когато Стоянов проби и центрира в пеналта, а там Кукула прати топката в мрежата с хубав удар под гредата – 1:0

Две минути след подновяване на играта Минчев получи топката и стреля от около 25 м, но ударът му мина над вратата.

В 49-та минута Панайотов също шутира от дистанция, но не намери очертанията на вратата.

Берое удвои преднината си в 51-та минута, когато Цветков центрира в наказателното поле, а там Кукула засече с глава и прати топката в мрежата – 2:0.

„Зелено-белите“ поведоха с 3:0 в 58-та минута, когато Фал бе изведен зад отбраната, навлезе в пеналта и предостави за Минчев, който прати топката в мрежата с елегантен удар – 3:0

В 61-та минута Попов проби и стреля от границата на наказателното поле, но Василев спаси.

Гостите останаха с човек по-малко в 65-та минута, когато Исмаил Иса бе отстранен заради удар без топка.

Алиун Фал покачи на 4:0 в 68-та минута, след като засече в пеналта центрирана от Стоянов топка.

В 80-та минута Октавио изведе блестящо Еривалдо, който отново проби в наказателното поле и намери свободния Макоута. За трети път ударът на полузащитника попадна в тялото на бранител пред голлинията.

Минута преди края Фуртадо центрира от десния фланг, а Фал засече с глава. Топката обаче мина покрай вратата.


image0 (9K)